Met een testament regelt u uw nalatenschap na overlijden.

 

Door een testament te maken, regelt u dat ná uw overlijden uw partner of echtgenoot verzorgd achterblijft, of dat opa’s zakhorloge bij de oudste zoon terecht komt. Vóór het overlijden kan niemand rechten aan een testament ontlenen en door een testament te maken legt u zichzelf ook geen beperkingen op. Een testament is een “spoorboekje”; het treedt pas in werking en wordt definitief door het overlijden.

 

Met een levenstestament (een zeer uitgebreide volmacht) houdt u de regie tijdens leven.

 

Als u uw eigen belangen niet meer wilt of kan waarnemen, heeft u niets aan een testament want u bent er immers nog. Hoe gaat het dan als vanwege dementie, hersenaandoening of anderszins de eigen zaken niet geregeld kunnen worden? Hoe gaat het met mensen die in het oerwoud van digitale communicatie verdwalen? Wilt u – als het u zou overkomen – zelf de regie in handen houden, dan biedt het levenstestament u daarvoor de mogelijkheid.

 

Kort gezegd wijst u in een levenstestament iemand aan die als uw vertegenwoordiger uw belangen kan waarnemen en wel met de meest uitgebreide bevoegdheden. Die bevoegdheden kunnen zo ruim zijn dat de vertegenwoordiger namens u alles mag doen wat u zelf ook kunt doen. Zo wordt onder meer voorkomen dat noodgedwongen door de rechter een vertegenwoordiger (bewindvoerder) wordt aangewezen; u heeft het tevoren immers al zelf geregeld.

 

In een levenstestament kunt u alles opnemen wat u belangrijk vindt, ook voor nu nog onvoorziene situaties. Dit kan gaan over bankzaken, belastingaangiften, maar ook over schenkingen, aanvragen voor opname in verpleeghuizen of onderhouden van contacten met artsen als u dat zelf niet meer kunt.

Actie levenstestament

 

In de periode vanaf 15 mei tot en met 12 juli 2019 staat bij Notariaat Duiven Westervoort het levenstestament centraal.

 

In deze periode bedragen de kosten voor het maken van een levenstestament

€ 375,00

Maak gebruik van deze actie

Actie 15 mei tot en met 12 juli levenstestament voor € 375,00

Rijksweg 58, 6921 AC, Duiven

0316 - 262 171

Blijf op de hoogte:
Ontvang onze niewsbrief per e-mail

Actie 15 mei tot en met 12 juli levenstestament voor € 375,00